Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس هیئت اجرایی هشتمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان گفت: شهر اصفهان زلزله خیز متوسط است از این رو برای هر ساختمان باید نقشه های سازه تهیه و پیمانکار ها مکلف به اجرای آن هستند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، عبدالرسول جان‌نثاری صبح امروز (شنبه) در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به کیفیت ساختمان های شهر اصفهان، اظهارکرد: ۱۰۰ درصد ساختمان هایی که برای آنها در سال های اخیر پروانه صادر شده، دارای نقشه سازه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نقش نظام مهندسی در اعمال مقررات بسیار پر رنگ و محوری است، گفت: قانون نظام مهندسی ساختمان که در سال ۷۴ توسط رییس جمهور وقت ابلاغ شد فقط مربوط به نظام مهندسی نیست بلکه برای فعالان ساخت و ساز تعیین تکلیف کرده است.

جان نثاریبا تاکید بر اینکه در قانون نظام مهندسی، شهرداری و تولیدکنندگان مصالح ساختمانی نیز حضور دارند، افزود: در فرایند ساخت و ساز بخش طراحی، محاسبات، نظارت، اجرا، بهره‌برداری و نگهداری وجود دارد، اما اگر گاهی در کشور مشکلاتی مشاهده می شود، به دلیل این است که در برخی از این بخش ها حضور نظام مهندسی آنگونه که باید شکل نگرفته است.

وی با بیان اینکه دغدغه اصلی قانون نظام مهندسی رعایت حقوق شهروندی است، اظهارکرد: شهروندی که حاصل دست رنج سال ها تلاش خود را برای خرید سازه‌ای هزینه می کند، باید از ایمنی آن در برابر حوادث طبیعی، بهداشت ساختمان، آسایش کافی و صرفه اقتصادی آن  و اینکه هزینه های بی مورد یا بیت المال در طراحی و اجرای آن انجام نشده، اطمینان داشته باشد.

رییس هیئت اجرایی هشتمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان افزود: در تمام این بخش ها نقش آموزش و فرهنگسازی بسیار جدی است، به طوری که یکی از رسالت های سازمان نظام مهندسی ساختمان، آموزش و فرهنگسازی برای اعضای خود، شهروندان، سازندگان و تولیدکنندگان است.

وی با اشاره به زلزله سرپل ذهاب، گفت: در حالیکه در این حادثه قدرت زلزله 7.3 ریشتر بود، با توجه به اینکه در ساخت و سازها تا حد نسبتا خوبی قوانین نظام مهندسی رعایت شده بود، فقط ۵۰۰ نفر جان خود را از دست دادند.

جان‌نثاری افزود: در زلزله کرمانشاه در سایت طرح مهر سر پل ذهاب تنها دو نفر کشته شدند در حالی که دهها خانوار در این سایت ساکن بودند و این نشان می دهد هر جا نظام مهندسی به رسالت خود درست عمل کرده نتایج خوبی به همراه داشته است.

رییس هیئت اجرایی هشتمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان یادآور شد: قانون نظام مهندسی ساختمان در سال ۷۴  تصویب و از همان سال در بسیاری از شهرها شکل گرفت به طوری که در حال حاضر این سازمان در تمام استانها با سابقه ۲۰ ساله در حال فعالیت است.

وی افزود: سازمان نظام مهندسی تشکیل شده تا با توجه به سرمایه عظیمی که در صنعت ساخت و سازهای مسکونی، اداری، تجاری، نظامی  و غیره هزینه می شود، مقررات ملی در این ساخت و سازها مورد توجه قرار گیرد.

جان نثاری با بیان اینکه در قانون نظام مهندسی رسالت اصلی سازمان ما تقویت و توسعه فرهنگ و ارزش های اسلامی در معماری و شهرسازی است، گفت: نظم دادن امور مربوط به شاغلان و حرفه‌های فنی و مهندسی، وضع مقررات ملی، قیمت گذاری خدمات نظام مهندسی، الزام به رعایت طرح های تفصیلی، جامع و هادی توسط شهرداری ها، به عهده نظام مهندسی است.

رییس هیئت اجرایی هشتمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان نخستین و  بزرگترین سازمان نظام مهندسی در کشور است، ۴۸۵ هزار نفر در کشور و در استان اصفهان ۳۱ هزار نفر عضو دارد که شامل رشته های معماری با پنج هزار عضو، عمران با ۱۳ هزار عضو، برق هفت هزار عضو، مکانیک پنج هزار عضو، شهرسازی با ۵۰۰ عضو، نقشه برداری ۲۳۰ عضو و ترافیک با ۳۱ عضو است.

سکاندار سازمان نظام مهندسی ساختمان باید دارای صلاحیت کامل باشد

وی با اشاره به برگزاری هشتمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان در روز پنجشنبه ۱۲ مهرماه، گفت: هر سه سال یکبار انتخابات سازمان نظام مهندسی در استان ها برگزار می شود که فرایند انتخابات در نظام نامه مصوب وزارت راه و شهرسازی انجام می شود.

رییس هیئت اجرایی هشتمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان با بیان اینکه ثبت نام کاندیداها از هفتم تیرماه آغاز شد، گفت: برای این دوره از انتخابات یکهزار و 439 نفر در کشور ثبت نام کردند، این تعداد در استان اصفهان ۷۳ نفر بود که از این تعداد ۶۲ نفر برای شرگن در انتخابات برگزیده شدند.

وی تاکید کرد: برای فرایند انتخابات، توسط وزارت راه و شهرسازی مسئول هیئت نظارت بر انتخابات در هر استان مشخص می شود که در اصفهان این مسئولیت بر عهده مدیر کل راه و شهرسازی استان اصفهان است و او ۱۴ نفر از اعضای خوشنام و قدیمی سازمان نظام مهندسی ساختمان را دعوت کرد تا این افراد در بین خودشان انتخابات برگزار و هفت نفر را به عنوان هیئت اجرایی انتخابات کنند.

جان‌نثاری تصریح کرد: فردی که سکاندار سازمان نظام مهندسی ساختمان می شود، باید دارای صلاحیت کامل باشد.

وی خاطرنشان کرد: در کنترل صلاحیت نامزدها، تاکید شده افرادی که به نوعی با ساخت و ساز از جمله آب، برق، گاز، یا شهرداری مرتبط هستند، نمی‌توانند در هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی حضور داشته باشند.

رییس هیئت اجرایی هشتمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان افزود: در استان اصفهان در ۹ شعبه از جمله شهرستان های اصفهان، بهارستان، شاهین شهر، نجف آباد، خمینی شهر، داران، گلپایگان، شهرضا و کاشان انتخابات به طور همزمان برگزار خواهد شد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پروانه ساخت و ساز پروانه ساختماني اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي تیم فوتبال نفت مسجد سلیمان اکولوژی پارکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۲۹۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند

همشهری آنلاین- زهره محققی: محله باغ فردوس یکی از محلات ۲۷ گانه منطقه یک است که به دلیل وجود پیاده راه فرهنگی، موزه سینما، بوستان قلمستان و...، از ویژگی خاصی برخوردار است ولی تنها محله‌ای در منطقه یک است که ساختمان مناسبی برای فعالیت‌های سرا نداشت و شهروندان و ساکنان آن از مدیریت شهری منطقه درخواست احداث مکانی برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی، آموزش، ورزشی و... را داشتند.

بر همین اساس با اولویت دهی به درخواست‌های شهروندان برای تعیین پروژه‌های احداثی، بررسی‌های لازم انجام شد و ساختمان قدیمی اسکان کارگری در بوستان قلمستان تخریب و احداث این سرا به مساحت یک هزار و ۵۵۰ متر مربع در ۵ طبقه دارای کتابخانه، سالن آمفی تئاتر، کلاس و کارگاه‌های آموزشی و... در دستور کار قرار گرفت که با توجه به بازدیدهای میدانی مستمر شهردار منطقه یک و تلاش نیروهای اجرایی بتن ریزی سقف سوم آن به اتمام رسیده است.

اما یکی از مهمترین اتفاق‌هایی که در زمان ساخت این بنا رخ داد، حفاظت از درخت چناری با ۸۰ سال سن است که بن ۲۰۰ سانتی متری دارد که حفظ آن بدون جا به جایی در طراحی نقشه این مجموعه در نظر گرفته شده است و در دل ساختمان خودنمایی می کنند و تلفیق و همزیستی مسالمت آمیز معماری و محیط زیست را به رخ می کشد.

امیرگودرزی سرپرست کارگاه اجرایی این طرح در مورد مراحل کار به ما گفت: در تمام مراحل گودبرداری تلاش کردیم صدمه‌ای به ریشه این درخت وارد نشود و به ابعاد ۴ در ۵ متر مربع اطراف درخت حفظ و فاصله استاندارد آن از دیواره‌ها و سقف‌های اجرا شده در نظر گرفته شد.

گوهر سبز در دل ساختمان

او افزود: اگرچه در پروژه ها، جابجایی درختان کار آسان‌تری تا حفظ آن است، ولی اکنون که کار فونداسیون و سقف طبقات سوم به پایان رسیده، وجود این درخت آرامش بصری ایجاد کرده و چون گوهر سبز در میانه کار قدرت خود را به رخ می‌کشد.

گودرزی ارتفاع این درخت را ۲۲ متر دانست و گفت: ارتفاع این درخت تا طبقه سوم و بالاتر کشیده شده و پس از اتمام، با فضاسازی مناسب در پای آن و اجرای باغچه، دیواره شیشه‌ای، حضور پرندگان و... به عنوان گنجینه سبزی در میانه سرا، نقطه قابل توجهی برای مراجعین خواهد شد.

سیدحمید سید شجاع رئیس واحد نظارت عمران این پروژه نیز در مورد وضعیت درخت گفت: این درخت از درختان چنار قدیمی همجوار باغ قلمستان است و حفظ آن مورد تاکید مدیریت شهری منطقه یک قرار گرفت و با انجام عملیات لازم اکنون با آغاز فصل بهار جوانه زنیدرخت انجام و سبز شده و مشکلی برای آن به وجود نیامده است.

امین آبادی کارشناس کمیسیون باغات منطقه یک نیز در این خصوص توضیح می دهد که وجود هر نوع درخت در زمین در حال ساخت، در کمیسیون باغات و ماده هفت مطرح و در مورد آن تصمیم گیری می‌شودمعمولا اگر محیط بن بالای۱۰۰ باشد باید با تغییر نقشه، درختان حفظ و یا در صورت عدم امکان هر نوع تغییر، جابجا شود ولی درختان بن بالای۲۰۰ به هیچ عنوان امکان جابجایی ندارند و باید مالک با تغییر نقشه، عقب نشینی، ایجادنورگیرو...آن را حفظ کند.

حفظ درخت در ساختمان شهرداری

آتنا رضایی مدیر محله باغ فردوس هم در این باره گفت: این کار علاوه بر جلوه بصری که در این مجموعه ایجاد کرده اقدامی مثبت در راستای فرهنگ سازی است تا معماران و سازندگان این تلفیق را مورد توجه قرار دهند و با تغییر نقشه ساختمانی تنها به فکر سود مالی نباشند و جریان زندگی را در سازه های خود طراحی کنند و امیدواریم این درخت سبز سال ها زنده بماند و نمادی برای نسل ها باشد.

یکی از ساکنان همجوار این ساختمان نیز وقتی از وجود درخت در داخل بنا مطلع شد اظهار خوشحالی کرد و گفت: باغ فردوس یکی از محلات قدیمی است که نیاز است بافت باغی آن حفظ شود و وجود این درخت در میان یک مجموعه در حال احداث فرهنگی، نشان می دهد که بر خلاف هجمه هایی که در مورد بی توجهی شهرداری به خشک شدن و قطع درختان نقل قول می شود حفظ درختان مهمترین هدف در اجرای این پروژه بوده است و امیدواریم این اقدام در سایر پروژه ها نیز تسری پیدا کند.

این تلفیق اولین بار نیست که در منطقه یک شکل گرفته است یکی از پروژه های ساختمان سازی اینچنینی ساختمان شگفت‌انگیز نیاوران است که توسط مهندس نیکبخت احداث شده و تصاویرش بارها و بارها در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی با نام «ساختمان شگفت‌انگیز نیاوران» منتشر شده است.

او در طراحی و نقشه این ساختمان متوجه شد حدودا ۱۲۸اصله درخت در بستر ۲۷۰۰متری پروژه پراکنده است و موقعی که طرح را بررسی کرد دید اگر کمی از مقدار سطح تقاضا کم کند این امکان وجود دارد که درخت‌ها را حفظ نماید برای همین فضا را کوچک‌تر کرد و با این کار چیزی حدود ۴۰متر از سطح زیرساخت بنا کم شد اما در عوض درخت‌هایی که عمر بعضی از آنها بالای ۷۰سال بود حفظ شدند.

کد خبر 848702 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها منطقه ۱ فضای سبز گیاهان و درختان تهران

دیگر خبرها

  • آواربرداری پس از نقشه‌برداری از خانه‌های آتش‌گرفته / ضرورت تسریع خدمات‌رسانی
  • پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران
  • حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • برگزاری نشست‌های تخصصی بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری
  • بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید