Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@17:26:01 GMT

ثبت رشته شهرسازی در سازمان نظام مهندسی ساختمان

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۵۷۶۸۹

ثبت رشته شهرسازی در سازمان نظام مهندسی ساختمان

ایسنا/اصفهان بزرگداشت روز جهانی شهرسازی با محوریت اشتغال در شهرسازی، ۱۲ آذرماه با حضور دبیر گروه شهرسازی جامعه مهندسین مشاور ایران و عضو کمیسیون تخصصی شهرسازی سازمان نظام مهندسی استان در دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد.

مدیر گروه رشته شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان در آیین گرامیداشت روز شهرسازی، اظهار کرد: رشته شهرسازی قالب، حرکت و فعالیت رشته‌های نظام مهندسی است و این رشته شهرسازی است که به فعالیت دیگر رشته‌های مهندسی مفهوم می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آمریکا، فرانسه و کشورهای توسعه یافته دیگر، رشته شهرسازی مجزا و برتر از سایر رشته‌های مهندسی به شمار می‌رود.

محمد مسعود با بیان اینکه از اوایل دی ماه سال جاری شهرسازها ‌می‌توانند با داشتن مهر و پروانه اشتغال در زمینه شهرسازی فعالیت و کسب درآمد کنند، گفت: متاسفانه فارغ التحصیلان این رشته تاکنون نتوانسته اند از رشته مهندسی خود استفاده کنند، ولی تلاش مسولان باعث شد تا رشته شهرسازی به عنوان یک رشته رسمی در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان ثبت شود تا مهندسین این رشته فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کنند.

وی ادامه داد: در شهر اصفهان و اطرف آن سالانه ۵۰۰ نفر در رشته شهرسازی در مقطع کارشناسی و ۳۵۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۵ نفر در مقطع دکتری فارغ التحصیل می‌شوند. همچنین در دانشگاه نجف آباد و خوراسگان سالانه تعداد زیادی از این رشته فارغ التحصیل می‌شوند، در حالی که هیچ یک از این فارغ‌التحصیلان در جایگاه مرتبط با تخصص خود نیستند.

مدیرگروه رشته شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان با اشاره به اینکه، روانشناسی محیطی تخصص رشته شهرسازی و آمیزه ای از هنر، فن و علم است، افزود: افرادی که به صورت میان رشته‌ای تحصیل می‌کنند به مراتب شانس بیشتری از افرادی با یک تخصص هستند دارد.  

محمد مسعود، با بیان اینکه در آزمون استخدامی اصفهان رشته شهرسازی هیچ جایگاهی نداشت، تصریح کرد: عدم نیاز به شهرساز، ما را بیشتر حساس، مسئول‌ و متعهد می‌کند نسبت به افرادی که هرسال وارد این رشته می‌شوند.

دبیر گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور ایران هم در این مراسم، اظهار کرد: شهرسازی که توان دیدن کودکان کار را ندارد، شهرسازی که اگر به حاشیه نشینی پرداخته، نتیجه ای جزء روند افزایش حاشیه نشینی نداشته و شهرسازی که بزرگترین درد آن سرانه ها، تناسب اراضی و خط محدوده است چگونه می تواند از حق شهر و حقوق شهروندی سخن بگوید.

سهراب مشهودی با بیان اینکه گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور، آسیب شناسی شهرسازی را در ۱۶ بند برای درج در برنامه ششم توسعه به دولت داده است، افزود: از جمله موارد آن نظارت بر انجام طرح های جامع و تفصیلی، تأمین زمین برای خدمات غیرانتفاعی شهری، ضعیف شدن کمیسیون ماده پنج، اخذ تصمیمات فنی تغییرات طرح، ضرورت حفظ باغات شهری، تصمیمات ماده صد که بیشتر در راستای خلاف طرح های شهری است.  

وی با اشاره به اینکه حق الزحمه مهندسان مشاور کشور برای حفاظت نیروهای متخصص خود حدود ۳۳ درصد است، تصریح کرد: این درصد بسیار اندک و ناچیز است، بنابراین باید در بودجه حق الزحمه مهندسان مشاور در ردیف های دائمی قرار گیرد و از بودجه های عمرانی جدا شود.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شهرسازي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۷۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سال گذشته ۷۵۶۰ حادثه در سطح کشور در کارگاه‌ها رخ داده است که نسبت به سال ۱۴۰۱ با پنج درصد کاهش روبه‌رو بودیم؛ آمار حوادث منجر به فوت در استان اصفهان نیز کاهش سه درصدی نسبت به سال قبل داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، احمدرضا پرنده امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش اهمیت، نقش و جایگاه HSE در مدیریت شهری با تاکید بر اینکه در جمع کسانی هستیم که نجات بخش جان انسان‌ها هستند، اظهار کرد : جنس همه ما کار کردن برای همنوعان خود آن هم با جان و دل است.

وی با تقدیر از مدیریت شهر کلان‌شهر اصفهان در شکل دادن تشکیلات HSE که پیشرو بوده‌اند، افزود: در کشور ۸۰۰ بازرس کار و یک میلیون و ۳۵۰ هزار کارگاه داریم، سالانه ۴۰۰ هزار مورد بازرسی در این کارگاه‌ها انجام شده است، اما تعداد بازرسان کفایت این تعداد کارگاه‌ها را نمی‌کند.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه با تقسیم‌بندی، کارگاه‌های پرخطر را در اولویت قرار دادیم، گفت: سال گذشته ۷۵۶۰ حادثه در سطح کشور در کارگاه‌ها رخ داده است که نسبت به سال ۱۴۰۱ با ۵ درصد کاهش روبه‌رو بودیم.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد فوتی‌ها در کشور به بخش ساختمان اختصاص دارد، آمار حوادث منجر به فوت در استان اصفهان نسبت به سال گذشته با کاهش سه درصدی روبه‌رو بوده است.

پرنده با بیان اینکه شهرداری‌ها می‌توانند به ما در اعلام مردم موارد کارگاه‌های غیر ایمن کمک کند، یادآور شد: سال ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی سند ۱۵۵ مقاوله نامه سازمان بین‌المللی کار را در بخش ایمنی و بهداشتی شغلی پذیرفت، بر اساس آن وظیفه هر وزارتخانه پیش‌بینی شده است و در این راستا کمیته راهبردی آن در وزارت کار شکل گرفته است.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: قرار است آمار کل حوادث در کشور چه مشمول قانون کار و چه غیره و وضعیت بیماری‌های شغلی در کشور و اینکه کارگران معدن دچار چه بیماری می‌شوند، تهیه شود؛ ما به دنبال آمار سازی نیستیم بلکه می‌خواهیم از نتایج آماری برای سیاست گذاری در راستای پیشگیری از حوادث و بیماری شغلی استفاده کنیم.

پرنده ادامه داد: می‌طلبد پیمانکاران مرتبط با حوزه شهری صلاحیت ایمنی را از وزارت کار داشته باشند برای ایمنی کارگران کمیته حفاظت تشکیل شود.

وی تصریح کرد: در راستای مکانیزه شدن حمل زباله و خدمات شهری با هدف کاهش فوتی‌ها در بخش کارگران خدمات شهری تحولی ایجاد شود، به طور قطع ایمنی و ارتقای شاخص‌های آن هزینه دارد.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ارتقای ایمنی راز موفقیت ما است؛ در این راستا همه شهرها یک متخصص و مسئول ایمنی داشته باشند و البته این حوزه تقویت شوند.

پرنده با تاکید بر اینکه نگاه ایمن در همه جامعه رسوخ یابد و شهرداری‌ها هم دیدشان ایمن باشد، تصریح کرد: به معاون وزیر کشور پیشنهاد کردیم در پروژه‌های شهری که به بخش خصوصی واگذار می‌شود، هزینه ایمنی دیده شود.

وی ادامه داد: شهرداری‌ها بخشی را ایجاد کنند از نیروهای خود بخواهد نواقص غیر ایمن را در شهر به شهرداری اعلام کنند و در ازای آن جایزه هم بدهند، البته قبل از آن نیروها با مصادیق غیر ایمن آشنا شوند که با توجه به ظرفیت استان اصفهان و داشتن ۲۵۰۰ کمیته حفاظت و ایمنی می‌توان از آن بهره برد.

کد خبر 750103

دیگر خبرها

  • بسته تشویقی شهرسازانه ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان
  • حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • دستاوردهای متروی مشهد و اصفهان به اشتراک گذاشته می‌شود
  • رتبه اول اصفهان در میزان جاده‌های دو بانده/ جذب قیر منوط به عملکرد بافت فرسوده است
  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس
  • حذف ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری