Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان با بیان اینکه برای جلوگیری از فرونشست‌های این استان باید دستور برداشت نکردن آب از سفره‌های زیرزمینی داده شود، گفت: همین امروز هم برای جبران خسارات این پدیده دیر است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، غلامحسین عسگری، امروز چهارشنبه - ۱۵ مردادماه - در نشستی خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: از خبرنگاران خواهشمندم رفع مشکل نبود آب در زاینده رود که علاوه بر ایجاد مسائل اقتصادی برای صنعت و کشاورزان شرق اصفهان، باعث فرونشست‌های جدی در منطقه شده است را پیگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بیش از دو سال است که سازمان نظام مهندسی این مسئله را به طور جدی پیگیری می‌کند، عدم برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی و جاری نبودن زاینده رود کل منطقه تحت تاثیر آن را دچار فرونشست کرده که این مسئله علاوه بر لطمه بر آثار تاریخی به ساختمان‌های در حال احداث نیز صدمه زده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان گفت: هنوز راه چاره‌ای برای این مسئله اندیشیده نشده است و این در حالی است که اگر همین امروز هم تصمیم گرفته شود و قانون برداشت نکردن آب از سفره‌های زیرزمینی تصویب شود این خسارت‌ها جبران نمی‌شود.

عسگری افزود: چند شریان حیاتی گاز و خطوط لوله از استان اصفهان می‌گذرد که اگر در اثر نشست آسیب ببیند فاجعه می‌آفرینند. با وجود نیم میلیون جمعیت در اصفهان به عنوان دغدغه بزرگترین جامعه فنی کشور خواستار حل این موضوع هستیم.

وی اضافه کرد: در مورد فرونشست زمین تنها اقدامی که شده شناسایی و مطالعات مکان‌های حساس و همچنین ارائه راهکارهایی برای حل این موضوع است؛ این کار نیاز به عزم ملی دارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان گفت: حدود ۸۰ درصد آب موجود صرف کشاورزی سنتی می‌شود، بنابراین نیاز است که با تغییر الگوهای کشت این آب در سفره‌های زیر زمینی ذخیره شود.

عسگری افزود: فرونشست، بیشتر در زمین‌هایی اتفاق می‌افتد که آبرفتی و در نزدیکی نهرها باشد. فرونشست ورزشگاه نقش جهان نیز به همین دلیل است. فرونشست‌های شهر دامنه موجب تخریب منازل شده، لوله‌کشی‌هایی که برای چاه‌های عمیق انجام داده‌اند نیم متر از زمین بیرون آمده است.

وی اضافه کرد: مشخصات فنی میزان فرونشست‌های اصفهان موجود است. این اطلاعات در اختیار مهندسان نیز قرار گرفته است که به منظور جلوگیری از بروز خسارت، مطالعات ژئوتکنیک را در محسابتشان دخیل کنند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان با بیان این که در چند نقطه حساس مطالعات و کارهای اجرایی شده است، گفت: استانداری اصفهان و مدیرعامل آب منطقه‌ای پیگیر رسیدن آب زاینده رود به شهر هستند و امیدواریم همین کار تأثیر لازم را بر کاهش فرونشست‌ها بگذارد.

عسگری افزود: در سازمان نظام مهندسی سعی می‌شود با تجدید نظر در طراحی‌ها، ساختمان‌ها را سبک طراحی کرده تا در صورت فرونشست آسیب کمتری ببیند.

وی همچنین با تبریک روز خبرنگار گفت: خبرنگاران مدافعان آزادی بیان هستند و از تلاش آن‌ها باید تقدیر کرد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان تا کنون ۳۲ هزار نفر عضو دارد که ۱۴ هزار نفر آنها فاقد پروانه اشتغال هستند. وظایف این سازمان طراحی و نظارت بر اجرای ساختمان‌های خصوصی است که وسعت زیادی از نقدینگی کشور در این بخش ذخیره می‌شود بنابراین باید کسانی که در این حرفه مشغول هستند دائماً مورد نظارت قرار بگیرند.

عسگری افزود: داشتن مسکن یکی از دغدغه‌های مردم است که در چند ماه اخیر با رشد قیمت بی سابقه‌ای مواجه شده است. باید تدبیری اندیشیده شود که ساخت ساختمان‌ها ارزان شود. راهکار این اتفاق نیز فناوری‌های نوین است که سرعت اجرا و کیفیت ساختمان را افزایش می‌دهد.

وی گفت: سعی می‌کنیم اعضای سازمان را با فناوری‌های نوین آشنا کنیم اما برای این کار به همکاری بین سازمانی با شهرداری، استانداری و وزارت راه و شهرسازی نیازمندیم تا به سمت صنعتی سازی ساختمان و ساختمان‌سازی مورد اطمینان حرکت کنیم.

میزان نخاله‌های ساختمانی بسیار زیاد است

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان اظهار کرد: اکنون میزان قابل توجهی نخاله از ساختمان‌های در حال احداث به دست می‌آید که به دلیل سیستم ساختمان‌سازی قدیمی است.

عسگری گفت: افرادی که تخصص ساختمان‌سازی ندارند وارد این حرفه شده‌اند و به قصد تجارت ساختمان‌ها را می‌سازند بنابراین در انتخاب مصالح دقت نمی‌کنند. با همکاری اداره استاندارد و مهندسان، برنامه‌ریزی شده است که مصالح مصرفی استاندارد باشد.

وی با بیان این که عمر ساختمان در ایران بین ۳۰ تا ۴۰ سال است، گفت: این عدد در کشورهای خارجی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال است، باید کسانی وارد کار اجرای ساختمان بشوند که صلاحیت لازم را داشته و با علم و فناوری‌های روز آشنا باشند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان در مورد ساختمان سازی سبز اظهار کرد: هر پدیده جدیدی که می‌خواهد در صنعت ساختمان ایجاد شود به زمینه‌سازی نیاز دارد، در مورد ساختمان سبز یا ساختمان انرژی صفر کارهای مقدماتی انجام شده است، در کمیسیون انرژی و در شورای مرکزی با استفاده از تجارب بین‌المللی در حال بررسی این موضوع هستیم.

اقدام مؤثر شورای شهر اصفهان برای نصب آبگرمکن‌های خورشیدی

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان افزود: در هفته‌های آینده قرار است طی یک نشست اینترنتی با اتریش آموزش هایی در این باره به برخی از مهندسان ما داده شود.

عسگری خاطر نشان کرد: برای ساختمان سازی ۲۲ مبحث مقررات ملی ساختمان داریم که لازم است برای ساختمان سبز نیز مقرراتی تأمین شود، البته شورای شهر اصفهان در اقدامی مؤثر، نصب سیستم‌های خورشیدی را در ساختمان‌های "ج" و "د" الزامی کرده است.

وی با بیان این که نفع تعامل بین دستگاهی به مردم می‌رسد، گفت: اکنون در شرایط موجود که نرخ مصالح ساختمانی بسیار زیاد است افراد مجبورند سرمایه زیادی را برای ساختمان سازی در نظر بگیرند بنابراین بهتر است که روند صدور پروانه تسهیل شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان گفت: با شهرداری اصفهان اختلاف سلیقه‌هایی داریم که در حال رایزنی برای رفع این سوء تفاهمات هستیم تا امکان تعاملات بهتر فراهم شود. خدمات مهندسی در مقابل مسئولیت‌هایی که مهندسان دارند مبلغ بسیار ناچیزی است.

عسگری در رابطه با تغییر مقررات ملی ساختمان، گفت: در مجلس قبلی اصلاحیه‌ای داده شد که با تغییر مجلس دوباره باید تأیید شود، به همین منظور کمیته‌ای برای تغییر مقررات ساختمان در وزارت راه و شهرسازی تشکیل شده است. البته نیازی به تغییرات اساسی نیست فقط بخش‌هایی از این قانون باید متناسب با جمعیت اعضای سازمان تغییر کند.

کد خبر 437346

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فرونشست زمین سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان نظام مهندسی و کنترل ساختمان مجلس شورای اسلامی ساختمان سازی سبز شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ساختمان سازی فرونشست ها ساختمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۷۰۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع آب‌گرفتگی معابر با تلاش ۶۰ نفر از نیروهای خدمات شهری منطقه ۱۵ اصفهان + فیلم

مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان گفت: به دنبال بارش شدید باران ۶۰ از نیروهای خدمات شهری منطقه ۱۵ برای رفع آب گرفتگی معابر مشغول فعالیت بودند.

هوشنگ نظری‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در طول شبانه‌روز گذشته ۶۰ نفر از نیروهای خدمات شهری ویژه مقابله با سیل به همراه ۱۹ دستگاه خودروی سبک و سنگین و ۲۱ مورد ادوات و تجهیزات موتوری و الکتریکی، نسبت به رفع آب‌گرفتگی معابر منطقه اقدام کردند.

وی افزود: در این بازه زمانی ۳۶ مورد آبگرفتگی در منطقه ۱۵ گزارش شد که تنها ۱۰ درصد آن عمیق و باعث مشکلاتی از جمله افزایش ترافیک شده بود که با اقدام به موقع نیروهای تخصصی مقابله با سیل رفع شد.

وی ادامه داد: از جمله آب‌گرفتگی‌های شدید سطح منطقه که موجب ایجاد خلل در رفت و آمد خودروها شده بود، زیرگذر ارغوانیه بود که با توجه به حجم بالای تردد وسائط نقلیه از سمت آرامستان باغ رضوان و به دلیل سرازیر شدن آب‌های سطحی به داخل زیرگذر باعث مشکلاتی شده بود که با حضور خودروی ستاد بحران منطقه ۱۵ عوامل پرتلاش آتش‌نشانی این مورد رفع شد.

وی ادامه داد: حادثه سقوط یک دستگاه خودروی سواری (سمند) داخل کانال آبِ جاده صنعتگران حدود ساعت ۱۸:۳۰ که به دلیل آشنانبودن به مسیر و کاهش دید اتفاق افتاده بود، که توسط نیروهای مردمی و نیروهای اداره خدمات شهری منطقه ۱۵ از آب خارج و تا زمان رسیدن عوامل اورژانس اقدام به احیای افراد شده و با کمک نیروهای غواص آتش نشانی و نیروهای اجرایی خدمات شهری منطقه و ماشین آلات تخصصی، خودروی مغروق از آب خارج شد و این حادثه آسیب جانی در پی نداشت.

نظری‌پور تصریح کرد: آب‌گرفتگی رمپ سردار سلیمانی، آب‌گرفتگی بلوار امام رضا (ع) مقابل میدان میوه و تره‌بار، همچنین زیرگذر گورت از موارد دیگری بود که با تلاش کارکنان ستاد مقابله با سیل در منطقه ۱۵ رفع شد.

نظری‌پور با اشاره به حفر حدود ۷۰ چاه جذب آب باران در طول ۶ ماه گذشته در منطقه ۱۵ تاکید کرد: اگر در نقطه‌ای از شهر نیاز به حفر این گونه چاه‌ها بود همشهریان می‌توانند طی تماس با سامانه تلفنی ۱۳۷ این موارد را تا حصول نتیجه اعلام کنند.

کد خبر 750326

دیگر خبرها

  • دولت برای تصویب لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران اقدام کند
  • رفع آب‌گرفتگی معابر با تلاش ۶۰ نفر از نیروهای خدمات شهری منطقه ۱۵ اصفهان + فیلم
  • حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • دستاوردهای متروی مشهد و اصفهان به اشتراک گذاشته می‌شود
  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است
  • خطرناک‌ترین استان‌های ایران در میزان «فرونشست»
  • اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها
  • اقدام عجیب فوتبال فرانسه برای مقابله با نمادهای اسلامی
  • ریزش آوار ساختمان قدیمی ۳ طبقه روی ۲ کارگر + عکس