Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@04:57:46 GMT

نظام مهندسی ترمز ساخت‌وسازهای نامتعارف است

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۷۹۴۶

نظام مهندسی ترمز ساخت‌وسازهای نامتعارف است

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان گفت: نظام مهندسی ترمز ساخت و ساز نامتعارف است، هرگاه تخلفی خارج از پروانه در ساختمان انجام می‌شود و بدون هماهنگی و تأیید ایستایی و فنی ادامه می‌یابد تا به پایان کار برسد، تأیید ایمنی آن زمان‌بر است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مهندسی و کنترل ساختمان مجموعه قانون، مقررات، آئین‌نامه‌ها، استانداردها و تشکل‌های مهندسی، حرفه‌ای و صنفی است که در جهت رسیدن به اهداف منظور در این قانون تدوین و به اجرا گذاشته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین همواره تخلفاتی در زمان ساخت و اجرای ساختمان‌ها انجام می‌شود که سازمان نظام مهندسی ساختمان وظیفه نظارت بر آن را داشته و گاهی تصور می‌شود هزینه‌های نظام مهندسی فقط منجر به افزایش هزینه‌های ساخت شده و تأثیری در روند ساخت آن ندارد.

آنطور که رئیس هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان اصفهان می‌گوید، استفاده از مجری ذی‌صلاح و تهیه شناسنامه فنی ملکی از جمله مهم‌ترین چالش‌هایی است که بین مهندسان ناظر و مجریان ساخت وجود دارد.

در همین رابطه گفت‌وگویی با احمد بناکار، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان داشتیم که شرح آن را در زیر می‌خوانید:

مهم‌ترین چالش‌هایی که این روزها سازمان نظام مهندسی ساختمان با آن رو به رو است، چیست؟

قانون‌های موازی با شهرداری در قانون نظام مهندسی لغو نشده است. تاکنون اعتمادسازی بین شهرداری و نظام مهندسی ایجاد نشده بود، اما در دوره جدید، از این پتانسیل استفاده شده تا حضور فیزیکی شهروندان به حداقل رسیده و مراحل ساخت یک ساختمان با هماهنگی بین شهرداری و نظام مهندسی انجام شده و کارها تقسیم شود.

بر اساس شناسنامه فنی ملکی، نیروهای فنی که در یک ساختمان مشغول به کار هستند باید کارت مهارت فنی داشته باشند تا بهره‌برداران از رعایت مسائل ایمنی و مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان اطمینان حاصل کنند. اجرای این شناسنامه به نوعی حمایت از مصرف کننده است، البته گفته شده مجری ذی‌صلاح و شناسنامه فنی ملکی منجر به افزایش قیمت ساخت ساختمان می‌شود.

برخی از اجرا کننده‌های ساختمان و یا تبلیغاتی که برای طراحی وجود دارد فاقد صلاحیت هستند، به دنبال آن هستیم که ساختمان‌سازی در اصفهان بر اساس چارچوب‌های فنی انجام شود و ساختمان‌ها در برابر زلزله مقاوم باشد. به دنبال آن هستیم که ساختمان‌هایی که ۱۰۰ درصد در مقابل زلزله مقاوم است در اصفهان ساخته شده و مبحث ۱۹ کاملاً در آن رعایت شود.

برخی معتقدند استفاده از مجری ذی‌صلاح بر هزینه‌های ساخت اضافه می‌کند، نظر شما در این باره چیست؟

هزینه استفاده از مجری ذی‌صلاح در طول سالیان جبران شده و منجر به حفظ سرمایه ملی می‌شود. گاهی شهروندان تصور می‌کنند نظام مهندسی سدی در برابر ساخت و ساز بوده و هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد.

نمی‌خواهیم مجری ذی‌صلاح صوری داشته و یک مهر به مهرها اضافه کنیم، تا کنون مجری ذی‌صلاح در اصفهان اجرایی نشده تا راهکاری اندیشیده شود که بر اساس آن مجریان ذی‌صلاح عملکرد دقیق داشته باشند.

کارگروه‌های مشترک بین شهرداری و نظام مهندسی برای بررسی موضوع مجری ذی‌صلاح شناسنامه فنی ملکی تشکیل شده است، در این بین منافع برخی افراد فاقد صلاحیت به خطر افتاده که مخالف اجرایی شدن دقیق این قانون هستند.

مقررات ملی ساختمان در اصفهان چقدر رعایت می‌شود؟

هزینه طراحی و نظارت در هر ساختمان به نظام مهندسی پرداخت می‌شود، مجموع این هزینه‌ها کمتر از دو درصد از کل هزینه ساخت یک ساختمان است و در ابتدای کار باید پرداخت شود، همین موضوع منجر شده مردم تصور کنند هزینه زیادی پرداخت کرده‌اند.

این در حالی است که به کارگیری مقررات ملی ساختمان بازگشت هزینه را به دنبال داشته و در بلند مدت منجر به صرفه‌جویی در هزینه‌ها و مقاوم‌سازی در برابر مخاطراتی همچون زلزله می‌شود.

نظام مهندسی ترمز ساخت و ساز نامتعارف است، هرگاه تخلفی خارج از پروانه در ساختمان انجام می‌شود و بدون هماهنگی و تأیید ایستایی و فنی ادامه می‌یابد تا به پایان کار برسد، تأیید ایمنی آن زمان‌بر است. بخشی از تخلفات در زمینه توسعه بنا است که شهرداری باید آن را تأیید کرده و نقشه‌ها سازه را مجدداً بررسی شود.

هرگاه ساختمانی کاملاً بر اساس پروانه ساخته شود، برای گرفتن پایان کار کمتر از چند دقیقه زمان نیاز دارد، اما زمانی که تخلف انجام می‌شود نمی‌توان به سرعت پایان کار را صادر کرد و لازم است با بررسی‌های لازم تخلفات بررسی و رفع شود.

متأسفانه بسیاری از تخلفات امروز به امری عادی تبدیل شده به طوری که ساخت هفت طبقه ساختمان با مجوز یک ساختمان سه طبقه به وفور مشاهده می‌شود.

در رابطه با تفاهم‌نامه مشترکی که به تازگی با شهرداری اصفهان منعقد کردید توضیح دهید.

به دنبال برگزاری نشست‌های مشترک بین نظام مهندسی و آتش‌نشانی‌های استان برای یکنواخت کردن ضوابط آتش‌نشانی در سطح استان هستیم.

شورای شهر، شهردار و معاونت شهرسازی شهردار اصفهان به خوبی با نظام مهندسی همکاری می‌کنند و دیدگاه مشترکی در امضا تفاهم‌نامه‌های جامع دارند که در نتیجه آن تفاهم‌نامه مشترک همکاری امضا شده که یکپارچه‌سازی سیستم انفورماتیک دو سازمان و حذف کاغذبازی از جمله بندهای آن است.

چندین کارگروه در زمینه‌های مختلف برای اجرایی شدن این تفاهم‌نامه تشکیل شده و جلساتی را برگزار کرده‌اند. به زودی سیستم انفورماتیک دو طرف با یکدیگر ادغام می‌شود که افزایش سرعت انتقال، حذف واسطه‌ها و کاغذ بازی را به دنبال دارد.

بر این اساس از برخی از موازی‌کاری‌ها جلوگیری شده و واسطه‌گری‌ها به حداقل می‌رسد، همچنین کسر ظرفیت اشتغال که اکنون سودجویان از آن استفاده می‌کنند هم حل می‌شود.

آیا مجری ذی‌صلاح در اصفهان اجرایی می‌شود؟

به دنبال گرفتن مصوبه اجرایی شدن مجریان ذی‌صلاح هستیم، اعضا انجمن انبوه سازان در اولویت مجری ذی‌صلاح هستند، همچنین برخی شرکت‌ها بر اساس رتبه بندی سازمان برنامه و بودجه و مهندسانی که پروانه ساخت از راه و شهرسازی دریافت کرده‌اند به عنوان مجری ذی‌صلاح انتخاب می‌شوند.

تخلفات در شهر اصفهان بسیار کاهش یافته است، در مقایسه با سال ۹۱، تعداد تخلفات کاهش قابل توجهی داشته است.

در زمان اخذ پروانه باید حق بیمه پرداخت شود، این در حالی است که بیمه هیچ خدمتی به ساختمان ارائه نمی‌دهد، مجلس مصوب کرده ۱۵ درصد از مجموع هزینه‌های عوارض دریافت پروانه به عنوان حق بیمه پرداخت شود، با ابلاغ این قانون بیمه اعلام کرد این هزینه شامل تراکم هم بوده و مبالغ نجومی دریافت می‌کند. همزمان کارگران ساختمانی بیمه نشده و حوادث هم توسط بیمه پوشش داده نمی‌شود.

در قانون نظام مهندسی، هیئت مدیره برای بازرسانی که قرار است بر آن نظارت کند هشت نفر را انتخاب کرده و به مجمع معرفی می‌کند، به نظر می‌رسد بازرسان هم همچون هیئت مدیره باید نامزد شده و از این بین انتخاب شوند، حتی اعضای شورای انتظامی که مرجع رسیدگی به تخلفات اعضا سازمان است به همین نحو انتخاب می‌شوند.

نظام مهندسی در ساخت مسکن‌های ملی چه نقشی ایفا می‌کند؟

تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان نظام مهندسی کل کشور و وزارت راه و شهرسازی منعقد شده که طراحی و نظارت مسکن ملی بر عهده سازمان نظام مهندسی باشد و مهندسانی که داوطلب انجام این کار باشند وارد این کار می‌شوند و در این تفاهم‌نامه تسهیلاتی هم در نظر گرفته شده است.

مسکن ملی توسط راه و شهرسازی و بنیاد مسکن ساخته می‌شود، نظام مهندسی وظیفه بررسی طرح ساختمان‌ها و تأیید نهایی آن، تهیه نقشه‌های سازه و تأسیسات برق و مکانیک و نظارت را بر عهده دارد.

مسکن مهری که در اصفهان ساخته شد ۱۰۰ درصد ایمن نیست اما از جهت ایستایی و ایمنی آن در کشور بی نظیر است. نظام مهندسی نظارتی بر نازک‌کاری این ساختمان‌ها نداشته است. در زمان ساخت مسکن مهر، هزینه نهایی از پیش مشخص شده بود، بنابراین انتظار می‌رفت که این ساختمان‌ها در نهایت چهاردیواری ساده‌ای باشد.

در مسکن ملی، چهار ناظر برق، مکانیک، معماری و سازه از سازمان نظام مهندسی بر روند کار نظارت می‌کنند.

چرا تورم بخش مسکن بیش از سایر بخش‌ها بوده است؟

به دلیل تورم موجود در کشور، قیمت مصالح ساختمانی هم افزایش می‌یابد، ساخت هر متر ساختمان معمولی اکنون بین پنج تا هشت میلیون تومان هزینه دارد.

تورم مسکن فراتر از افزایش قیمت مصالح، دستمزد و سایر هزینه‌های ساخت است، این موضوع ناشی از سرمایه‌های سرگردانی است که در این بخش سرمایه‌گذاری می‌شود، در واقع مسکن به کالای سرمایه‌ای تبدیل شده است.

تهیه شناسنامه فنی ساختمان چه مزایایی دارد؟

کلیه اطلاعات فنی یک ملک و سازنده‌های آن، استفاده از نیروهای فنی صلاحیت‌دار، رعایت مقررات ملی ساختمان، صرفه‌جویی در مصرف انرژی‌، ایجاد ساختمان سبز و ساختمان انرژی صفر در این دفترچه‌ها ذکر شده است.

تا زمانی که شناسنامه فنی و ملکی نباشد، هیچ شرکت بیمه‌ای، بیمه کیفیت ساختمان را انجام نمی‌دهد، این دفترچه‌ها توسط نظام مهندسی باید تأیید شده و به عنوان ضمانت برای بیمه ارائه می‌شود.

با وجود این دفترچه‌ها کارفرما از اجرای ساختمان بر اساس نقشه و استفاده از مصالح استاندارد و شناسایی مجری ذی‌صلاح اطمینان حاصل می‌کند.

فعلاً در اصفهان مجری ذی‌صلاح آنطور که باید اجرایی نشده است. سازمان چندین سال است اعلام کرده بر اساس مصوبه هیئت چند نفره مجری ذی‌صلاح باید وجود داشته باشد، در برخی شهرستان‌های اصفهان برخی معماران تجربی که پروانه سازمان نظام کاردانی داشته به عنوان مجری ذی‌صلاح فعالیت می‌کنند.

کد خبر 549615

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسی ساختمان اصفهان نظام مهندسی و کنترل ساختمان نظام مهندسی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان مقررات ملی ساختمان دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان ساختمان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان نظام مهندسی ساختمان مقررات ملی ساختمان شناسنامه فنی ملکی مجری ذی صلاح انجام می شود ساختمان ها تفاهم نامه یک ساختمان پایان کار هزینه ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۷۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟

حسن روحانی رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم که دیروز برگزار شد، با تبریک روز کارگر و معلم به این دو قشر مهم جامعه، راه‌حل مشکلات کشور را مشارکت مردم در همه زمینه‌ها عنوان کرد و گفت: وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟

بنا به روایت سایت حسن روحانی، رئیس جمهوری سابق کشورمان، با اشاره به روزهای سخت کشور در ۴۵ سال گذشته، از جنگ تحمیلی هشت ساله تا تحریم‌های هسته‌ای، اظهار داشت: در روزهای سخت، عمده توان ما برای عبور از مشکلات متکی به حضور مردم بود. مردم با حاکمیت همفکری و همکاری و کمک می‌کردند یا خواست حاکمیت را قبول می‌کردند. در جنگ ۸ ساله اگر مردم نمی‌آمدند و اگر بسیج نبود، ما توان آن را نداشتیم در برابر عراق بجنگیم. اگر صنایع وارد نمی‌شدند ما گلوله توپ و خمپاره نداشتیم. فقط با نیروی مسلح، ارتش و سپاه و ژاندارمری مشکلات حل نمی‌شد.

رئیس دولت تدبیر و امید با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشورهای همسایه را بخوریم.

رئیس‌جمهور ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با یادآوری وعده‌های مسئولان فعلی به مردم برای حل مشکلات اقتصادی و مقابله با فساد و راه‌اندازی سریع همه کارگاه‌های تعطیل‌شده اظهار داشت: امروز حتماً آن شرایط ویژه وجود ندارد؛ شرایط فروش نفت هم خیلی فرق کرده است. آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم. در این ۳۰ ماه دولت سیزدهم، ارزش بورس ۴۶ میلیارد دلار تنزل پیدا کرده درحالیکه در ۳۰ ماهه اول دولت یازدهم، ۸٫۵ میلیارد دلار رشد داشت. در ۳۲ ماه دولت یازدهم، قیمت سکه ۱۱ درصد تنزل کرد، نرخ دلار هم در طول ۳ سال اول دولت یازدهم فقط ۹٫۸ درصد افزایش پیدا کرد. در سه سال اول دولت یازدهم رشد پایه پولی ۵۲ درصد بود اما در این ۳۰ ماه اخیر، ۱۰۰ درصد شده است. تورم ۴۳ درصدی در مرداد ۹۲، در انتهای سال ۹۴ به ۸ درصد رسید و تا فصل اول سال ۹۷ هم تک‌رقمی ماند. بدانید که در تاریخ ایران فقط یک بار تورم ۴۰ درصدی در سه سال پشت سر هم را تجربه کردیم؛ آن هم زمان جنگ جهانی دوم از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۲ بود. شاید سال‌هایی تورم ۴۰ تا ۴۹ درصد هم تجربه کردیم اما اینکه سه سال متوالی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تورم بالای ۴۰ درصدی باشد را هرگز در ۸۰ سال اخیر تجربه نکرده بودیم.

روحانی دلیل بهبود شرایط اقتصادی در دولت یازدهم را امیدواری مردم و حمایت آن‌ها از حاکمیت و دولت دانست و افزود: در آن دوره انقلاب دیجیتال تحقق پیدا کرد. استارت‌آپ‌ها در آن ایام شتاب گرفتند. توسعه پهنای باند در فضای مجازی باعث شد مردم راحت شوند و بسیاری از مشاغل در آن بستر شکل بگیرد. امروز فضای مجازی چگونه است؟ در سالی که مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، برخی سکوهای اقتصاد دیجیتال را می‌خواهند حاکمیتی کنند. بخش خصوصی را قبلاً خصولتی می‌کردند، الان خصومتی می‌کنند.

رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: وقتی در توزیع قدرت مردم را مشارکت نمی‌دهیم، آن‌ها در اقتصاد هم مشارکت نخواهند کرد. وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟ توان هسته‌ای و موشکی جای خود، اتفاقاً رشد اصلی توان هسته‌ای و موشکی در دولت تدبیر و امید رخ داد. مشکل ما ایران‌هراسی و کاهش قدرت بازدارندگی با قطعنامه‌های فصل هفتمی شورای امنیت بود که با حمایت جهانی از پیشنهاد جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری از سوی ایران و برجام این فضا تغییر کرد. وقتی برجام امضا شد، اولین افرادی که به من تبریک گفتند دوستان منطقه‌ای ما؛ عراق و سوریه و جهاد اسلامی بودند. برجام بازدارندگی ایران را افزایش داد. در آن شرایط که مردم با ما بودند توانستیم مشکلات را حل کنیم و به سمت توسعه و پیشرفت برویم.

هفتمین رئیس‌جمهور ایران، غفلت از امر توسعه کشور را نگران‌کننده دانست و گفت: کشورهای اطراف ما در منطقه به فکر توسعه همه‌جانبه هستند اما متأسفانه عده‌ای در داخل فقط به فکر حفظ قدرت یک جناح اقلیت هستند و حتی به فکر حفظ نظام و کشور هم نیستند. کشور بدون توسعه حفظ نمی‌شود. توسعه هم بدون مشارکت مردم، ورود سرمایه خارجی به داخل و رابطه درست با دنیا امکان‌پذیر نیست. الان طرح‌های عمرانی مهمی که در دوره ما ۶۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت داشته را هم دنبال نمی‌کنند؛ فقط برخی مواردی که ما بیش از ۹۰ درصد پیش برده بودیم را به صورت محدود تکمیل می‌کنند.

روحانی خواستار حفظ کرامت مردم در عرصه اجتماعی در کنار حل مشکلات معیشتی آن‌ها شد و گفت: دو نمونه اصلی حکومت اسلامی، حکومت پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) و مولا امیرالمؤمنین(ع) است؛ باید ببینیم در امر به معروف و نهی از منکر سیره آن بزرگان چه بود؟ قرآن در بحث حجاب از نگاه افراد شروع می‌کند. امیرالمؤمنین نه تنها زن بی‌حجابی که از کنار جمع یارانش عبور کرد را تنبیه نکرد بلکه به دیگران گفت چرا به او نگاه می‌کنند؟ باید بررسی کرد که دستگاه‌های فرهنگی و صداوسیما در طول ۴۵ سال گذشته توانستند دین‌داری مردم را بیشتر کنند؟ واقعاً کار پلیس این‌گونه نهی از منکر است و تعلیم این کار را دیده‌اند؟ امروز سر ساخت مسجد دعوا می‌کنند درحالیکه اول باید نمازخوان تربیت کرد، اگر نمازخوان بیشتر شد، آن‌ها خودشان مسجد درست می‌کنند. در مقولات اجتماعی کرامت و حیثیت مردم را باید حفظ کنیم. مگر در انقلاب کسی را به زور باحجاب کردیم؟ وقتی انقلاب شد بسیاری از زنان باحجاب شدند و حتی چادر به سر کردند.

او در پایان از انتشار پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند. موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست. اگر داوری شورای نگهبان مورد تردید قرار بگیرد، به جمهوریت و اسلامیت ما ضربه وارد خواهد شد. مجلس اقلیت، دولت اقلیت و خبرگان اقلیت به نفع کشور و نظام نیست. به همین جهت باید احساس مسئولیت کنیم، ساکت ننشینیم و مردم را به مشارکت در همه امور و پشتیبانی از نظام و کشور تشویق کنیم.

دیگر خبرها

  • ساخت کربن‌صفرترین ساختمان اداری و مسکونی در بریتانیا
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • دستاوردهای متروی مشهد و اصفهان به اشتراک گذاشته می‌شود
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • محورهای کرمانشاه لغزنده است
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • خودرو میتسوبیشی پاجرو اسپورت 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • شمس آذر ترمز پیکان را کشید